Arthur Houtman is sinds 1983 actief als goudsmid-juwelier te Aalst (Oost-Vlaanderen, België). Hij genoot daarvoor een ambachtelijke opleiding als restaurateur met specialisatie oude juwelen.

ArthurHoutman-klassieker

Als grote fan van art-nouveaugrootmeesters als René Lalique gaat hij zich al spoedig toeleggen op ontwerp en creatie van eigen juwelen. Trouw aan zijn eigen stijl en met oog voor duurzame kwaliteitsmaterialen, maar steeds op maat van de smaak en het budget van de opdrachtgever.

Doorheen de jaren heeft Arthur Houtman zijn stijl verder verfijnt in afstemming met ontwikkelingen in de internationale modetrends. Ook technisch innovatieve technieken worden geïntroduceerd en hij bouwt een netwerk van leveranciers uit om steeds met de beste materialen te kunnen werken. Zo garandeert zijn werk altijd kwaliteit en duurzaamheid.

Arthur Houtman heeft sinds 1990 deelgenomen aan talloze beurzen en tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Hij gaf ook lezingen en cursussen. Vooral op vlak van parels geldt hij als expert.
Zo adviseerde hij aan de dansvoorstelling PARELEN van Karin Post.

Tot 1998 werkte hij in open atelier en enkel op afspraak. Sindsdien heeft hij ook een winkel waar je rustig uit de collectie kan kiezen of bij een gezellige babbel een persoonlijk ontwerp naar wens kan bespreken.